Padel mit, raste nov mit – liga 4. dan

Posted by in Liga, Tekmovanja

Jesenice so gostile 4. dan Slovenske curling lige. Nastopile so vse 4 ljubljanske ekipe. Padel je mit. Prvič je bila poražena SochiKomanda, katera ni mogla najti recepta proti dobri igri ekipe Dejganot iz CK Emona. Urban Zelinka (viceskip) je tako odlično izpolnjeval strateške zamisli Tomaža Žnidariča (skip), da tekmovalcem SochiKomande ni uspelo drugega, kot priznati poraz. SochiKomanda se je v naslednji tekmi hitro pobrala in v derbiju skupine B premagala ekipo Svizcev iz Jesenic, ter ostala na vrhu lestvice.

Čudoviti SVIZCI iz CK Jesenice – vsekakor najbolj zimsko pripravljena ekipa v 1. SLO curling ligi.

Na drugem koncu dvorane pa je začel rastni nov mit. Ekipa Sweep&Brooms (Oset, Kremžar, Trtnik, Gorišek in Bilčar) je z dvema zmagama, proti Ledolomilkam in Žabcem (Team Sekelj) vknjižila 6 točk in prevzela vodstvo v skupini A. So nov mit 1. slovenske curling lige. Edina ekipa s popolnim izkupičkom po 4 tekmah.

Rezultati 4 dne.
Ledolomilke – Sweep&Brooms 4-12
Modeli-Debelinars 5-5
Kojak team-Žabci 0-6
Dejganot-Sochi komanda 5-3
Goldteam-Svizci 3-10
Dejganot-Decibeli 1-5
Sochi komanda-Svizci 5-4
Ledolomilke-Modeli 3-7
Sweep&Brooms-Žabci 5-3
Debelinars-Kojak team 6-0

SochiKomanda – Aleksander SNOJ, Igor STOJANOV, Aljaž PENGOV BITENC, Gregor RIGLER

Sweep&Brooms – Emil TRTNIK, Miran OSET, Marijan KREMŽAR, Mita GORIŠEK, Marko BILČAR

Pogled na lestvico na www.curling-zveza.si

Vsekakor pa je potrebno spet omeniti prijetno druženje po končanih tekmah, ko so nas Emonci počastili s svinjskimi rebri in sirom, Ljubljančani in Jeseničani pa odličnim pivom brez konzervansov.

V naslednjem prispevku sledi predstavitev ekip Team ŽAGAR in ŽABCI.

V ponedeljek 6.2. bo Zalog gostil 5. dan curling lige. Želimo veliko uspeha nastopajočim Ljubljanskim ekipam. Sweep&Brooms pa naj nadaljujejo z uspehi in ostanejo edina neporažena ekipa v ligi.

Vsem nastopajočim, pa predvsem dober curling v pravem športnem duhu.