Uspešno izvedena 1. slovenska liga. SochiKomandi iz CK Ljubljane srebro.

Posted by in Brez kategorije

V izpeljavi Curling zveze Slovenije se je s finalnim delom na Jesenicah v petek in soboto (9. in 10. marec) končala 1. liga v curlingu v Sloveniji.

Liga je potekala od novemra 2011 do marca 2012 in v njej se je pomerilo 16 ekip iz curling klubov Ljubljane, Jesenic, Zaloga, Emone in Maribora.

V ligi, katera se je zaradi premajhne propoznavnostni športa ( to ne bo več dolgo ) odvijala v neverjetnih termin med 23.00 in 3.00 uro zjutraj je nastopilo neverjetnih 80 tekmovalcev. Vsekakor, priznanje vsem, kateri so prepoznali curling, kot izjemen, napet tekmovalni šport, kjer se v športnem duhu igrajo tekme in sklepajo nova prijateljstva za vseživljensko obdobje. Pa saj to je eden sloganov CURLING SPIRITA – ŠPORT ZA VSEŽIVLJENSKO OBDOBJE.

Po napetih 56 tekmah predtekmovanja so se ekipe razdelile v dve finalni skupini (od 1. – 4. mesta in od 5. -8. mesta). Vse 4 ekipe iz CK Ljubljana, katere so nastopile v ligi so se uvrstile v finalni del. Čestitamo.

Po predtekmovanju je 16 skipov izbiralo ekipo za pokal CURLING SPIRIT, katerega je premočno osvojila ekipa DEJGANOT iz CK EMONA. Zakaj so si fantje prislužili ta najbolj laskav naziv v curlingu, nekateri veste, drugi pa boste morali priti na tekme curling lige, da boste razumeli, zakaj je šel tako prepričljivo ravno v njihove roke.

ZMAGOVALCI POKALA CURLING SPIRIT!

Drugi zmagovalci 1. slovenske curling lige pa je Komisariat v postavi Mitja Gorišek, Marko Štrous in Tomas Tišler, kateri je vse mesece skrbel za nemoten potek lige, organizacijo prevoza kamnov in pripravo prog, tako, da smo se tekmovalci lahko nemoteno posvetili metanju kamnov, pometanju in predvsem strateškim odločitvam. Konec koncev je curling imenovan šah na ledu in zahvala komisariatu gre zasluga, da so bile šahovske plošče in figure vedno pripravljene.

Finalnih 8 tekem pa je določilo naslednji končni vrstni red.

1.BOJSI – CK Zalog
2.SOCHI KOMANDA- CK Ljubljana
3.DEBELINARS – CK Zalog
4.DECIBELI – CK Zalog
5.ŽAGAR- CK Ljubljana
6.SVIZCI- CK Jesenice
7.ŽABCI – CK Ljubljana
8.SWEEP&BROOMS- CK Ljubljana
9.MODELI – CK Jesenice
10.DEJGANOT – CK Emona
11.DP LJUBLJANSKE POKRAJINE– CK Zalog
12.LUCKY LADIES– CK Zalog
13.LEDOLOMILKE – CK Jesenice
14.GOLDTEAM– CK Zalog
15.NO NAME TEAM– CK Zalog
16.KOJAK TEAM– CK Maribor

Rezultati lige pa ne omenjajo enga dejstva , ki je najbolj pomembno:

Zmagovalci lige so prav vsi, ki so nastopili!!!!!!!!!

Se vidimo v naslednji ligi, še prej pa na državnem prvenstvu, ki bo 20., 21., in 22. aprila 2012.