Začenja se slovenska curling liga 2012/2013

Posted by in Liga

Danes se s prvimi tekmami v ledeni dvorani Zalog pričenja druga Slovenska curling liga. Liga je odprtega značaja, kar pomeni, da se v njej lahko pomerijo tako moške ekipe, ženske, mešane, kot tudi ekipe na invalidskih vozičkih. Namen lige je poleg tekmovanja tudi povezovanje in druženje tekmovalcev. Letos je prijavljenih še več ekip kot lani, in sicer kar 18, kar kaže da je že lanska, prva slovenska curling liga dosegla svoj namen.

18 ekip je razdeljenih v dve skupini po 9 ekip, znotraj skupine pa se bo vsak pomeril z vsakim. Najboljši dve ekipi vsake skupine pa se na zaključnem tekmovanju pomerijo za odličja. Liga se bo odvijala do marca, enkrat mesečno ob ponedeljkih, v poznih večernih urah.  Gledalci ste seveda lepo vabljeni.

Zanimivost curling lige je tudi curling spirit pokal, ki ga prejme ekipa, ki poskrbi za najboljše vzdušje na ligaških tekmah, o prejemniku pokala pa glasujejo vse ekipe, ki sodelujejo v curling ligi.

Letošnja novost lige je, da lahko vsak spremlja rezultate curling lige preko interneta in sicer na povezavi http://www.konkuri.com/tournaments/7fb35c89b2 kjer se rezultati sproti osvežujejo, viden pa je tudi že razpored vseh tekem.