Mladinke iz CK Ljubjana v Pragi na evropskem prvenstvu

Posted by in Tekmovanja

Končno je tudi CK Ljubljana dočakala svojo reprezentančno zgodbo. Ekipa NIGELLAS, katero sestavljajo Lana ŽNIDARIČ, Brina MEZE PETRIČ, Gaja PLAZL, Živa ŽNIDARIČ in Daša DEBELJAK, bo zastopala Slovenijo na Evropskem mladinskem prvenstvu v Pragi – EJCC 2013. Navkljub kratki zgodbi, saj so se dekleta spoznala šele na prvih treningih v septembru in oktobru, se je med njimi hitro stkalo prijateljstvo, katero je tudi preseglo curling okvire.

Priprave ekipe sta vodila Bojska Jure Čulić in Jošt Lajovec, ki je tudi njihov trener in so v večini potekale na “pravem hokejskem ledu”, kar pa seveda pomeni, da razen odriva težko izpopolnjuješ, kakšno drugo vrlino v curlingu. Strategija, pometanje, spoznavanje dejstva kako kamen zavija glede na hitrost in rotacijo, so morali počakati do prvega treninga na pravem ledu – do Bratislave v mesecu novembru. Nad samim curlingom so tam postale res navdušene, saj se jim je odprl povsem nov svet te čudovite igre.

V Bratislavi je šlo že bolj zares

Veliko več je bilo treba delati, predvsem pometati in pojavila so se tudi prva vprašanja, katera se pojavijo vsakemu novemu igralcu v Curlingu

Hmmmmmmmm...kaj pa narediti zdaj??? Ali double take out ali draw?

Po Bratislavi je prišel pomemben dogodek za zvezo Dan odprtih vrat in tam smo NIGELLAS z veseljem prostovoljno pomagale pri oragnizaciji dveva odprtih vrat in učile nove interesente prvih osnov curlinga. U, kok že znamo 😉

Naj se vidi kdo zna

A samo trenirati je premalo. Zato je NIGELLAS skupaj z BOJSKI iz CK Zalog, predsednik Sveta za Stroko in reprezentance odpeljal v Garmisch Partenkirchen na mladinski mednarodni turnir. Tam so dekleta zabeležila prvo mednarodno zmago. ČESTITAMO!!!!!!!!!!!

Nigellas in predsednik CK Ljubljana Marko Šinkovec pred odhodom v Prago.

Jutri ob devetih se začno njihove tekme, najprej proti Italiji, katere so favoritke saj so lani izpadle iz svetovne skupine. V skupini A se bodo borila še proti Estoniji, Finski, Nemčiji, Slovaški. Spored tekem lahko spremljate na naslednji povezavi http://ejcc2013.curling.cz/ .

AD ASTRA PER ASPERA so rekli že stari Latinci in vsak dosežen end bo v konkurenci, kjer vse ekipe po več let trenirajo skupaj in za razliko od nas na prevem curling ledu, vrhunski dosežek.