PRVO DRŽAVNO PRVENSTVO MEŠANIH MOŠTEV

Posted by in Državna prvenstva

Od 25. do 27. januarja se je v dvorani Lamač v Bratislavi odvijalo prvo slovensko državno prvenstvo mešanih moštev.

Kategorija mešanih moštev je kategorija, ki jo je uvedla Evropska curling federacija. Pravila igre so enaka kot v splošni kategoriji, le da tu moštvo sestavljata 2 ženski in 2 moška. Edino pravilo je, da morajo igralci nasprotnega spola podajati kamne zaporedoma (ena ženska, en moški, ali obratno).

Curling zveza Slovenije je to prvenstvo organizirala prvič, a se je kljub temu prijavilo kar 7 ekip iz 4 različnih klubov. Moštva so bila razdeljena v 2 skupini, glede na predhodno rangiranje Curling zveze Slovenije. Med seboj so igrala vsako z vsakim, prvi in drugi v skupini pa so se uvrstili v polfinale. Ker so bila v skupini A zgolj 3 moštva, sta morala drugo in tretje uvrščeno moštvo odigrati še dodatno tekmo za uvrstitev v polfinale.

Skupina A:

Dream team (Curling klub Jesenice, vodja: Mitja Resman)

Rock team (Curling klub Ljubljana/ Curling klub Emona, vodja: Urban Zelinka)

Kornetki in sladoledke (Curling klub Zalog, vodja: Gašper Uršič)

Skupina B:

M3S team (Curling klub Ljubljana/ Curling klub Emona/Curling klub Zalog, vodja: Maja Kremžar)

BMW  X-drive team (Curling klub Zalog, vodja: Valentin Jurinčič)

Marlan (Curling klub Ljubljana, vodja: Lan Žagar)

Superheroji v akciji (Curling klub Ljubljana, vodja: Jure Žbontar)

Tekmovalci so večinoma v Bratislavo prispeli že dan prej, nekateri najbolj zavzeti pa so se dan prej odpravili še na trening. V soboto zjutraj pa so se pričele tekme skupinskega dela. Po prvih dveh tekmah v skupini A so v polfinale že napredovali jeseniški Dream team, za drugo mesto v polfinalu pa so se potegovali Sladoledke in kornetki ter Rock team, ki je po napeti tekmi tudi napredoval v polfinale. V skupini B so po prvih dveh tekmah vsa moštva imela po eno zmago in en poraz, zato sta o potnikih v polfinale odločali tekmi med M3S in BMW X drive team ter Superheroji v akciji in Marlan. Kot zmagovalci so se v polfinale uvrstili BMW X drive team in Marlan.

V nedeljo so najprej sledile tekme polfinala, kjer so se pomerili BMW X drive team in Rock team ter Marlan in Dream team. V finale so se uvrstili team Rock in Dream team.

Pred finalom so sledile še tekme za uvrstitve od 5. do 7. mesta, ter tekma za 3. mesto, v kateri so si bron prislužili BMW X-drive team.

Finalna tekma je bila napeta do samega konca ter do zadnje igre popolnoma izenačena. Obe ekipi sta prikazali izjemno igro ter veliko mero pravega curling spirita. Na koncu so slavili Rock team in postali prvi državni prvaki v mešanih moštvih v curlingu.

Po podelitvi kolajn smo se polni novih izkušenj vrnili v Ljubljano.

Foto utrinki:

Prvo mesto so zasluženo zasedli ROCK team:

Curling klub Ljubljana/ Curling klub Emona

Urban Zelinka

Irena Manček

Matevž Javornik

Gregor Rigler

Gaja Plazl

Drugo mesto so zasedli Dream team:

Mitja Resman

Nevenka Kolbl

Matej Šmuc

Eva Sever

Tretje mesto so zasedli BMW X drive team:

Curling klub Zalog:

Valentina Jurinčič

Jaka Jakopič

Anja Kresnik

Matjaž Cerar

Luka Bele

Trener: Anže Bašelj

4. mesto: Marlan (Curling klub Ljubljana, Lan Žagar, Lana Žnidarič, Marko Harb, Maruša Gorišek)

5. mesto: Superheroji v akciji (Curling klub Ljubljana, Jure Žbontar, Nina Kremžar, Žiga Babič, Špela Bizjan, Kaja Pavletič)

6. mesto: M3s (Curling klub Ljubljana/Curling klub Zalog/ Curling klub Emona, Maja Kremžar, Marijan Kremžar, Simona Gorišek, Mitja Gorišek)

7. mesto: Kornetki in sladoledke (Curling klub Zalog, Gašper Uršič, Lea Tehovnik, Gregor Verbinc, Ajda Z. Drglin)

M3S v akciji

Rock team v akciji

Razglasitev rezultatov

Zmagovalci!