KOMPLET KOLAJN ZA CURLING KLUB LJUBLJANA; ZMAJČKI POSTALI MLADINSKI DRŽAVNI PRVAKI

Posted by in Državna prvenstva

V soboto 9.2. in v nedeljo 10.2. se je v ledeni dvorani Zalog dogajalo mladinsko državno prvenstvo v curlingu.

Tokrat je bilo prvenstvo prvič ločeno za dekliško in deško kategorijo. V obeh kategorijah je nastopalo po 6 ekip, curling klub Ljubljano pa so zastopale 3 ekipe: v deški konkurenci Zmajčki, v dekliški pa Nigellas in Ledene kocke. Prvenstvo je bilo za ljubljanske ekipe nadvse uspešno, saj so kar tri ekipe domov odšle s kolajnami, za največje veselje pa so poskrbeli Zmajčki, saj so postali novi državni prvaki v curlingu!!!!

Zmajčki so v finalu z odlično igro premagali lanske nosilce naslova Bojse iz curling kluba Zalog, ter si prislužili zlato odličje ter prehodni pokal. Bojsi so tako osvojili drugo mesto, tretji pa so bili Mamuti iz curling kluba Jesenice.

Zlato kolajno so osvojili Zmajčki: Matevž Javornik, Bor Zelinka, Brin Zelinka, Nejc Oset, Martin Rigler

Drugo mesto so zasedli Bojsi, Gašper Uršič, Jošt Lajovec, Jure Čulič, Lovro Kolbl

Tretji so bili Mamuti s Curling kluba Jesenice

V dekliški kategoriji so slavile Ice girls iz curling kluba Zalog, kjer je igrala tudi članica Curling kluba Ljubljana- Sara Rigler,  druge so bile Nigellas, curling klub Ljubljana, tretje pa Ledene kocke, prav tako iz curling kluba Ljubljana. Obe ekipi, tako Nigellas kot Ledene kocke sta novi in je bilo zanju to prvo državno prvenstvo, zato so ti dosežki še toliko večji.

Nove državne prvakinje so Ice girls s curling kluba Zalog

Drugo mesto so osvojile Nigellas, Brina Meze Petrič, Gaja Plazl, Živa Žnidarič, Lana Žnidarič

Tretje mesto so zasedle Ledene kocke, Nina Kremžar, Špela Bizjan, Kaja Pavletič, Maruša Gorišek

Vsem dobitnikom kolajn čestitamo!

Omeniti velja, da je zlata kolajna Zmajčkov prva zlata kolajna curling kluba Ljubljana. Dejstvo, da je bila prva zlata kolajna dosežena v mladinski kategoriji pa napoveduje lepo prihodnost ekipam curling kluba Ljubljana.  Poleg odličnega izkupička ljubljanskih ekip je po prvenstvu jasno tudi, da se za prihodnost slovenskega curlinga ni treba bati. Mladi so pokazali odlično igro, veliko curling spirita in kar je najpomembnejše- ogromno veselja in motivacije za nadaljne podvige.