MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO

Posted by in Državna prvenstva

V soboto 9.2. in v nedeljo 10.2.2013 se bo v ledeni dvorani Zalog odvijalo že drugo državno prvenstvo mladinske kategorije. V tej kategoriji lahko nastopajo mlajši od 21 let, tekme pa so enake tistim v članski kategoriji.

Lansko mladinsko državno prvenstvo je bilo mešano, tako da so v njem lahko nastopale tako moške, ženske kot tudi mešane ekipe. Naslov mladinskega državnega prvaka držijo Bojsi iz Curling kluba Zalog.

Letošnje državno prvenstvo pa je izreden uspeh slovenskega curlinga, saj se bo izvedlo ločeno v moški in ženski kategoriji, brez mešanih ekip. V tem letu se je v curling vključilo mnogo nadebudnih mladih športnikov, ki so pridno trenirali in se pripravljali na ta dogodek. Nastopalo bo torej 6 moških in 6 ženskih ekip, ki se bodo potegovali za naslov slovenskih mladinskih prvakov in prvakinj v curlingu. Zmagovalec v vsaki kategoriji pa postane tudi slovenska mladinska reprezentanca v curlingu.

Ekipe prihajajo iz treh klubov- Curling kluba Ljubljana, Curling kluba Zalog in Curling kluba Jesenice.

Tekme bodo nedvomno izredno napete in le ugibamo lahko, kdo bo letos domov odnesel prehodni pokal zmagovalcev.

Tekme se bodo odvijale od 8. ure zjutraj do 18. ure popoldne, odprte bodo za vse gledalce, brez vstopnine. Vljudno vabljeni!!