PINGVINI IZ CURLING KLUBA LJUBLJANA DRŽAVNA REPREZENTANCA

Posted by in Klub, Tekmovanja

V soboto, 11.5.2013 in v nedeljo 12.5.2013 se je v Bratislavi odvijal reprezentančni izziv- turnir, na katerem se je izbirala moška in ženska curling reprezentanca za sezono 2013/2014.

V moški konkurenci so se pomerile 3 ekipe- Atejevi (CK Ljubljana, CK Emona, CK Jesenice), Bojsi (CK Zalog) ter Pingvini (CK Ljubljana). Po napetih dvobojih so bili zmagovalci Pingvini, ki so tako postali slovenska članska reprezentanca v curlingu za naslednjo sezono. Tako imajo pravico udeležbe na prihajajočem evropskem prvenstvu skupine C, ki se bo odvijalo v oktobru. Po osvojenem državnem prvenstvu so z naslovom reprezentance končali nadvse uspešno sezono, čakajo pa jih trde priprave na naslednjo sezono. Pingvini so tudi prva ekipa iz Curling kluba Ljubljana, ki nosi naziv članske slovenske reprezentance.

V ženski konkurenci sta se pomerili 2 ekipi- Ledene kocke (CK Ljubljana) in Aloha (CK Zalog). Slednje so bile v dveh tekmah boljše in si zasluženo priborile naslov državnih reprezentantk za naslednjo sezono.

Slovenska članska moška reprezentanca za letto 2013/2014:

Žiga Babič (prvi)

Tomaž Toplak (tretji)

Marko Harb (drugi)

Lan Žagar (četrti, vodja)