SLOVENSKA CURLING LIGA SE PREVEŠA V DRUGO POLOVICO

Posted by in Brez kategorije

Letos poteka že tretja Slovenska curling liga. Liga je odprte narave, kar pomeni, da na njej lahko nastopajo tako ženske, moške, mešane ekipe in ekipe na invalidskih vozičkih. Novost letošnje lige je tudi ta, da letos prvič nastopa tudi ekipa iz Hrvaške.

Tudi sicer je letošnja liga najbolj številčna, na njej namreč nastopa kar 23 ekip. Curling klub Ljubljana zastopa 6 ekip: Kvakarji, Bleferke, Pingvini, Nigellas, Ledene kocke in Sweeperji.

Ekipe so razdeljene v tri skupine, znotraj katerih vsaka igra z vsako. Tekme potekajo Enkrat mesečno v Ljubljani in na Jesenicah.

V prvi skupini (skupini A) zaenkrat najbolje kaže ekipi Tim Ajskrim (CKZ), trenutno drugo mesto pa si delijo Debelinarsi (CKZ) in Modeli (CKJ). Najboljša ekipa Curling kluba Ljubljana je trenutno na četrtem mestu (Kvakarji), Bleferke pa zasedajo trenutno šesto mesto, vendar so odigrale dve tekmi manj kot ostali.

V skupini B prvo mesto zasedajo DP ljubljanske pokrajine 1 (CKZ), drugo mesto pa trenutno zasedajo Sweeperji. V tej skupini Curling klub Ljubljana zastopajo še Ledene kocke, ki so trenutno na 5. mestu, vendar so prav tako odigrale najmanj tekem, zgolj 3.

V skupini C so na prvem mestu  Bojsi (CKZ), takoj za njimi pa so uvrščeni Pingvini, ki pa so prav tako odigrali manj tekem kot preostale ekipe. V tej skupini nastopajo tudi Nigellas, ki trenutno zasedajo 7. mesto.

Glede na trenutne rezultate bodo zadnje tekme lige še močno napete, obeta se nam namreč hud boj za prvi dve mesti v skupini, ki vodita v boje za najvišja mesta. Prepričani smo, da bodo na najvišjih mestih tudi ekipe Curling kluba Ljubljana!

images