ZLATO IN BRON ZA CKL NA MLADINSKEM DRŽAVNEM PRVENSTVU

Posted by in Brez kategorije

23.3.2014- Ljubljana, Jesenice. Končalo se je mladinsko državno prvenstvo v curlingu, kjer so nastopale ekipe treh slovenskih klubov. Curling klub Ljubljana je osvojil dve kolajni!

Letošnje mladinsko državno prvenstvo v curlingu je bilo že tretje po vrsti, tokrat pa sta ga gostili kar dve središči slovenskega curlinga- Ljubljana in Jesenice. Tako v  moški kot v ženski konkurenci so ekipe prihajale iz treh različnih klubov- Curling kluba Jesenice, Curling kluba Ljubljana ter Curling kluba Zalog. Curling klub Ljubljana so zastopale naslednje ekipe:

Zmajčki (Matevž Javornik, Brin Zelinka, Bor Zelinka, Martin Rigler, Nejc Oset)

Nigellas (Gaja Plazl, Živa Žnidarič, Lana Žnidarič, Brina Meze Petrić)

Ledene Kocke (Maruša Gorišek, Nina Kremžar, Špela Bizjan, Kaja Pavletič)

Naslov so v moški kategoriji branili Zmajčki. Po rednem delu, kjer je vsaka ekipa igrala  z vsako, so se v finale uvrstili Mamuti ter Rolling Stones, v tekmi za tretje mesto so pomerili Zmajčki in Zeleni Jurčki. Prvo mesto so z rezultatom 8:3 osvojili Mamuti, drugi so bili torej Rolling Stones, tretje mesto pa so si priborili Zmajčki, ki so Zelene Jurčke premagali z 9:4.

V ženski kategoriji so naslov državnih prvakinj branile team Vencelj Merc. Po sobotnem  rednem delu krožnega sistema, so v nedeljo sledili boji za kolajne. V  finale sta se uvrstili ekipi team Vencelj Merc in Ledene Kocke. Slavile so Ledene Kocke, ki so z rezultatom 12:6 osvojile zlato kolajno. Team Vencelj Merc je osvojil srebro, v boju za bronasto odličje pa so bila boljša dekleta iz ekipe Ledeni Unicorni, ki so bile od ekipe Nigellas boljše z rezultatom 7:3.

Curling klub Ljubljana tako nadaljuje uspešno sezono, ki bo vrhunec dosegla 12. in 13. aprila, ko se bo na Jesenicah odvijalo člansko državno prvenstvo. Tako v moški kot v ženski kategoriji bosta naslov branili naši ekipi.