DVOJNO ZLATO IN BRON ZA CKL

Posted by in Državna prvenstva

Končalo se je peto državno prvenstvo, ki ga je letos prvič gostila jeseniška Podmežakla.

Curling klub Ljubljana so zastopale 3 ženske ekipe ter 3 moške ekipe. Prvenstvo je bilo nadvse uspešno, saj so tako Pingvini v moški konkurenci, kot Ledene Kocke v ženski konkurenci uspeli ubraniti naslov. Piko na i so dodali Žabci, ki so osvojili bronasto kolajno.

Za naslov državnih prvakov se je borilo 13 ekip. V rednem delu so po krožnem sistemu igrali znotraj dveh skupin, nato pa sta se najboljši ekipi vsake skupine uvrstili v polfinale. Iz prve skupine so napredovali Pingvini (CK Ljubljana, vodja: Lan Žagar) in Modeli (CK Jesenice, vodja: Zvone Sever), iz druge skupine pa so se v polfinale uvrstili Svizci (CK Jesenice, vodja: Mitja Resman) ter Žabci (CK Ljubljana, vodja: Samo Bole). Po polfinalnih tekmah, so sledili boji za zlato in bronasto kolajno. V finalu so se, tako kot lansko leto, pomerili Modeli in Pingvini. Slednji so uspeli ubraniti naslov državnih prvakov, ter po dodatni igri slavili z rezultatom 6:4. Za Pingvine je to skupno drugi naslov državnih prvakov. V tekmi za tretje mesto so slavili Žabci, ki so z rezultatom 7:1 premagali Svizce.

V ženski kategoriji je nastopalo 7 ekip. Po rednem krožnem delu, so bile po številu zmag prve tri ekipe izenačene, zato je o napredovanju v finale odločal ustavkov izziv (Draw shot challenge). V finale sta se tako uvrstili ekipi Tim Ajskrim (CK Zalog, vodja: Nadja Pipan) in ekipa Ledene Kocke (CK Ljubljana, vodja: Maruša Gorišek). Za tretje mesto sta se pomerili ekipi Aloha (CK Zalog, vodja: Valentina Jurinčič) in Nigellas (CK Ljubljana, vodja: Gaja Plazl). Tudi v ženski finalni tekmi je bil rezultat po rednem delu izenačen, zato je sledila dodatna igra. S končnim rezultatom 6:4 so slavile Ledene Kocke, in tako tudi one ubranile naslov državnih prvakinj. Tretje mesto je osvojila ekipa Aloha.